Et trobes aqui: Inici

 

Alertes Mediambientals:

 

bosc-200x60

 

CAPS - Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris

 

els drets de les dones són drets humans

Atenció: s'obre en una nova finestra. Imprimeix

Concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona el dilluns 10 de desembre de 2012 Dia dels Drets Humans

Preocupació dels col·lectius feministes per les retallades en sanitat


Foto El dilluns 10 de desembre, al matí, representants de diferents xarxes feministes –la Campanya pel dret a l'avortament, la Marxa Mundial de Dones i la Xarxa de Dones per la Salut– van portar una carta al Departament de Salut de la Generalitat (a Barcelona) per expressar la preocupació per les dificultats en l’atenció que tenen algunes dones que no tenen la targeta sanitària, o pels increments dels copagaments, allunyant de la universalitat de l’atenció i incrementant les desigualtats, entre altres premisses.
 
Entre algunes de les demandes plantejades hi ha el tornar a la universalitat i la gratuïtat de l’assistència sanitària eliminant els requisits previs discriminatoris. També s'ha demanat que es defensi i s’apliqui en tota la seva dimensió la Llei de salut sexual i reproductiva i la interrupció voluntària de l’embaràs. Les representants de les xarxes van ser rebudes per la Dra. Montserrat Grané, que es va comprometre a lliurar a les diverses Direccions les demandes, i van demanar tenir una entrevista per poder concretar els canvis que es demanen.

Per la tarda es va realitzar una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.  El programa Dones salut i Qualitat de Vida del CAPs formem part de la Xarxa de dones per la Salut

 


Feu clic per veure la carta dels col·lectius feministes presentada al Departament de Salut de la Generalitat.

i el manifest de l'accio Manifest

 

Quadern CAPs 35

Atenció: s'obre en una nova finestra. Imprimeix

Quadern CAPS temàtic 35 (pdf)

EL SISTEMA SANITARI EN  FRONT LA CRISI

Problemes i propostes de millora per un autèntic Servei Nacional de Salut

que és un  Recull de documents fruit dels debats i seminaris impulsats pel Grup de Polítiques de Salut del CAPS del 2011 al 2013 perquè en feu difusió ...

   

Curso on line redcaps

Atenció: s'obre en una nova finestra. Imprimeix

 

CURSO DE CICLO MENSTRUAL Y SU MANEJO CLINICO DESDE ATENCIÓN PRIMARIA

 

 Programa

 Dirigido a: Medicas y médicos, matronas, diplomadas/os de enfermería y estudiantes de últimos cursos de medicina y enfermería.

Objetivo: Este curso tiene como objetivo aportar a las y los profesionales de salud conocimientos sobre el ciclo menstrual, tanto de su funcionamiento natural y las implicaciones de éste en el funcionamiento de todo el organismo como de las causas y consecuencias de sus alteraciones, y dotarles de herramientas terapéuticas para abordar estas últimas.

Profesorado: Dra. Carme Valls Llobet, del temario general

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Aspectos nutricionales: Dra. Pilar Parra Barrachina

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Contacto organizativo: Margarita López Carrillo

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Duración aproximada: El curso tiene una duración mínima estimada de 16 semanas, no obstante, al tratarse de un curso on-line, las/os alumnas podrán adaptar el curso a sus posibilidades de dedicación y alargar los plazos.

Dedicación estimada: 60 horas

Metodología:

  • Todo el contenido del curso le será emitido al/la alumna a través de Wi-transfer.
  • El curso consta de 8 capítulos.
  • Cada capítulo consta de diversos archivos, fundamentalmente presentaciones de power point con voz y bibliografía en pdf; todo lo cual deberá ser estudiado por cada alumna/o de forma obligatoria para conseguir el certificado.
  • Las dudas en relación con los contenidos del curso las resolverán las docentes (Carme Valls, Pilar Parra)
  • Las dudas de tipo informático y de funcionamiento general, Margaritas López Carrillo.

Evaluación: Cada capítulo va acompañado de una hoja de ejercicios que deberá ser cumplimentada y remitida a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Certificado: Para obtener el certificado será preciso haber cumplimentado y enviado los ejercicios de todos los módulos.

Precio: 150€ socias de la Red-Caps o estudiantes, y 200€ no socias/os

Modo de pago: ingreso en la cuenta corriente de CAPS

ES24-2100-0781-4902-0008-1043

Inscripciones y dudas: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

 

Manifest demanant un Departament de Medi Ambient

Atenció: s'obre en una nova finestra. Imprimeix

EL CAPS DONEM SUPORT A AQUEST MANIFEST

Comunicat de premsa: Més de 40 entitats catalanes reclamem un Departament de Medi Ambient

ecologisteslog2.jpg
MEDI AMBIENT, UN DEPARTAMENT IMPRESCINDIBLE DEL NOU GOVERN DE LA GENERALITAT PER GARANTIR EL FUTUR DE CATALUNYA.

Davant la proximitat de la constitució d'un nou Govern de la Generalitat, les entitats ecologistes, ambientals i plataformes de defensa del territori català han adreçat un Manifest als grups parlamentaris on demanen la recuperació del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

L'argumentari exposat al manifest demana recuperar el Departament de Medi Ambient, com a eina imprescindible dins de l’acció del nou govern per poder avançar cap a una transformació del model de país.

En la darrera legislatura el govern es va dotar d'un macrodepartament de Territori i Sostenibilitat, però el resultat ha demostrat que no és operatiu subordinar medi ambient a Obres Públiques i Infraestructures.

El Manifest conclou que la recuperació del DMA serà una eina imprescindible per facilitar que la preservació del patrimoni natural i les polítiques ambientals i de sostenibilitat esdevinguin una peça clau i transversal del nostre futur com a poble així com de l’acció de totes les nostres institucions de govern.

Les més de 40 entitats signants, entre les quals hi ha les més significades del país en la defensa ambiental i la promoció dels valors ecològics es comprometen a donar suport a un procés participatiu per contribuir a assolir aquests objectius indefugibles i esperançadors.

Per a més informació:
Josep Moner: 687 40 49 65

Federació Ecologistes de Catalunya

   

Pàgina 1 de 21