Et trobes aqui: Inici

 

Alertes Mediambientals:

 

bosc-200x60

 

CAPS - Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris

 

els drets de les dones són drets humans

Atenció: s'obre en una nova finestra. Imprimeix

Concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona el dilluns 10 de desembre de 2012 Dia dels Drets Humans

Preocupació dels col·lectius feministes per les retallades en sanitat


Foto El dilluns 10 de desembre, al matí, representants de diferents xarxes feministes –la Campanya pel dret a l'avortament, la Marxa Mundial de Dones i la Xarxa de Dones per la Salut– van portar una carta al Departament de Salut de la Generalitat (a Barcelona) per expressar la preocupació per les dificultats en l’atenció que tenen algunes dones que no tenen la targeta sanitària, o pels increments dels copagaments, allunyant de la universalitat de l’atenció i incrementant les desigualtats, entre altres premisses.
 
Entre algunes de les demandes plantejades hi ha el tornar a la universalitat i la gratuïtat de l’assistència sanitària eliminant els requisits previs discriminatoris. També s'ha demanat que es defensi i s’apliqui en tota la seva dimensió la Llei de salut sexual i reproductiva i la interrupció voluntària de l’embaràs. Les representants de les xarxes van ser rebudes per la Dra. Montserrat Grané, que es va comprometre a lliurar a les diverses Direccions les demandes, i van demanar tenir una entrevista per poder concretar els canvis que es demanen.

Per la tarda es va realitzar una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.  El programa Dones salut i Qualitat de Vida del CAPs formem part de la Xarxa de dones per la Salut

 


Feu clic per veure la carta dels col·lectius feministes presentada al Departament de Salut de la Generalitat.

i el manifest de l'accio Manifest

 

Quadern CAPs 35

Atenció: s'obre en una nova finestra. Imprimeix

Quadern CAPS temàtic 35 (pdf)

EL SISTEMA SANITARI EN  FRONT LA CRISI

Problemes i propostes de millora per un autèntic Servei Nacional de Salut

que és un  Recull de documents fruit dels debats i seminaris impulsats pel Grup de Polítiques de Salut del CAPS del 2011 al 2013 perquè en feu difusió ...

   

Curso on line redcaps

Atenció: s'obre en una nova finestra. Imprimeix

 

CURSO DE CICLO MENSTRUAL Y SU MANEJO CLINICO DESDE ATENCIÓN PRIMARIA

 

 Programa

 

Dirigido a: Curso on-line dirigido a médicas y médicos, matronas, diplomadas/os de enfermería, psicólogas/os clínicos y estudiantes de últimos cursos de medicina y enfermería.

Objetivo: Este curso tiene como objetivo aportar a las y los profesionales de salud conocimientos sobre el funcionamiento del ciclo menstrual, tanto de su funcionamiento natural y las implicaciones de éste en el funcionamiento orgánico general como de las causas y consecuencias de sus alteraciones, y dotarles de herramientas terapéuticas para abordar estas últimas.

Profesorado: Dra. Carme Valls Llobet y Dra. Pilar Parra

Dedicación estimada: 60 horas

 

Metodología:

El curso dura 10 semanas y el temario consta de 8 temas.

Cada semana, excepto dos, se impartirá uno de los temas del temario a través de material audiovisual (compuesto por lecciones magistrales de las docentes, power point y vídeos complementarios) y material bibliográfico; todo lo cual deberá ser estudiado por cada alumna/o de forma obligatoria.

Habrá una tutoría permanente durante las semanas que dura el curso para hacer consultas o aportaciones. El foro será abierto de modo que las preguntas y respuestas serán compartidas por todas/os participantes.

También habrá un servicio de ayuda para consultas técnicas o logísticas.

Evaluación: Al final de cada tema se adjuntará un ejercicio de evaluación de contenidos.

Certificado: Par obtener el certificado será preciso haber cumplimentado y enviado los ejercicios, como máximo, antes de acabar el curso.

Plazas: 40 plazas máximo por orden de matriculación. La matrícula no será efectiva hasta haber realizado el ingreso.

Precio: 150€ socias de la Red-Caps y 200€ no socias/os (descuento adicional para estudiantes)

Inscripción  Escribir a   Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la  con vuestros datos

 

Assemblea Marea Blanca 12 de març 2016

Atenció: s'obre en una nova finestra. Imprimeix

II ASSEMBLEApetitaEl proper dia 12 de març tindrá lloc la Segona Assemblea General de la Marea Blanca de Catalunya a Mataró. El motiu de desplaçar-nos al Maresme es demostrar que la Marea Blanca va on se la necessita i on cal el dia 12 és a Mataró per a donar suport als companys de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Matarói el Maresme en les diferentes accions que  comencen aquest mes de març http://maresmesanitat.org/2016/02/21/defensem-el-sociosanitari/

 L'assemblea tindrà lloc a l'Hospital de Mataró sota el lema Una Marea que creix recordant aquest primer aniversari d'existència de la Marea Blanca.

 El contingut de la pròpia assemblea aixì com elsformularis per a apuntar-vos els teniu aqui http://www.mareablanca.cat/una-marea-que-creix/ i aqui http://www.mareablanca.cat/event/segona-assemblea-general-marea-blanca-catalunya/ 

 Cal demostrar la nostra força i la nostra diversitat, i estar alerta en els temps incerts en que ens trobem, no baixant la guardia i mantenint-nos en la lluita.

 Us espèrem a tots i totes Particpeu. Tots i totes ens necessitem

 Però aquest més de març no són els unics actes que hi han:

 Avui mateix a Tortosa http://www.mareablanca.cat/event/mobilitzat-el-teu-cor-ferit-no-pot-viatjar-100-km/

A Terrassa es projectarà http://www.mareablanca.cat/event/que-no-pase-a-terrassa-el-dia-3-de-marc/ i també a Dosrius

El dia 10  III aniversari de la Marea pensionista  http://www.mareablanca.cat/event/iii-aniversari-de-la-marea-pensionista/

   

Pàgina 1 de 21