Et trobes aqui: Inici - Medi Ambient - Documents - Hem signat el CompromĂ­s per l'Aigua PĂșblica

 

Alertes Mediambientals:

 

bosc-200x60

 

Hem signat el CompromĂ­s per l'Aigua PĂșblica

AtenciĂł: s'obre en una nova finestra. Imprimeix

aigua agbar

34 ENTITATS SIGNEN EL COMPROMÍS PER L’AIGUA PÚBLICA I DEMOCRÀTICA LA 1A SETMANA. SOM-HI!!

El passat dimarts 15 de desembre vĂ rem endegar la campanya per la remunicipalitzaciĂł de l’Aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el llançament per xarxes socials del CompromĂ­s per l’Aigua PĂșblica i DemocrĂ tica. Estem molt satisfets. La primera setmana, amb molt poc temps per prendre decisions ja hem rebut l’adhesiĂł de 34 entitats. A destacar, la transversalitat i diversitat. Entitats histĂČriques culturals, de defensa dels Drets dels nens, dels drets de les dones, associacions veĂŻnals, xarxes ecologistes, etc.

Animem a totes les organitzacions compromeses per l’Aigua PĂșblica i DemocrĂ tica a col·laborar en estendre’ns com una taca d’oli, amb la vostre implicaciĂł aconseguirem mĂ©s adhesions, organitzeu xerrades, etc. TambĂ© les encoratgem a reservar en les seves agendes la tarde del 22 de Febrer per a participar activament en l’Assemblea del Moviment per l’Aigua Publica i DemocrĂ tica i els dies 22 i 23 de març en els actes que organitzarem per commemorar del Dia Mundial de l’Aigua.

Adhesions al CompromĂ­s per l’Aigua PĂșblica i DemocrĂ tica AQUÍ

Aviat obrirem les inscripcions a l’Assemblea del 22 de Febrer a la tarda a Cotxeres de Sants 

 

Pendents de sentĂšncia definitiva desprĂ©s de l’ùxit de la Iniciativa Ciutadana

A hores d’ara, pendents d’una sentĂšncia definitiva del Tribunal Suprem, la multinacional Agbar-Suez gestiona en precari l’aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. AtĂšs que el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya a març de 2016 va anul·lar la creaciĂł de l’empresa mixta que ara l’abasteix. En cas que el Tribunal Suprem ratifiqui la sentĂšncia d’anul·laciĂł definitiva de l’empesa mixta que actualment gestiona l’aigua s’obrirĂ  una gran possibilitat de remunicipalitzar l’aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Objectiu assolit. El Consell de Barcelona ha aprovat una consulta ciutadana sobre la remunicipalització de l’aigua

Amb l’objectiu que a Barcelona es poguĂ©s realitzar una Consulta Ciutadana el Moviment per l’Aigua PĂșblica i DemocrĂ tica vĂ rem viure amb molta intensitat el repte de superar l’exigĂšncia d’aconseguir 15.000 signatures en nomĂ©s dos mesos. GrĂ cies al suport de moltes persones i entitats el vĂ rem superar amb escreix al recollir-ne gota a gota col·lectivament gairebĂ© 27.000. Un gran Ăšxit col·lectiu davant els intents de la poderosa Agbar-Suez en fer tot el possible per impedir que la ciutadania de Barcelona poguĂ©s opinar i dir la seva.

Amb tota la seva capacitat econĂČmica i d’influĂšncia Agbar-Suez ha intentat aturar una consulta ciutadana a Barcelona de mĂșltiples i mĂ©s que qĂŒestionables formes: Espies del sector privat s’inflitraren en el moviment. MĂșltiples demandes de tot tipus. Posada en marxa de la seva maquinĂ ria publicitĂ ria de rentat d’imatge. Pressions a partits perquĂš al ple votessin en contra.

No obstant, les nombroses dificultats se superen i el Consell Municipal de Barcelona d’octubre acorda efectuar la consulta. Tot i aixĂČ, sis mesos abans d’eleccions no es poden celebrar consultes. Ja no hi ha temps material. La de remunicipalitzar l’aigua s’ha d’aplaçar per al proper mandat.

 

Llençament del CompromĂ­s per l’Aigua PĂșblica i DemocrĂ tica

L’any 2.018 va ser l’any de la Iniciativa Ciutadana. De sortir al carrer per defensar la democrĂ cia real, de traslladar a la ciutaania que s’escriu aigua perĂČ es llegeix democrĂ cia i com l’actual gestiĂł era plena d’irregularitats, portes giratĂČries, segrests de les institucions, desregulaciĂł i preus injustos per a benefici dels accionistes d’Agbar-Suez, etc. L’any 2.019 obra moltes esperances. La sentĂšncia del Tribunal Suprem Ă©s a punt de caure i amb tota probabilitat ratificarĂ  la sentĂšncia del TSJC d’anul·laciĂł de l’actual servei, per la qual cosa s’haurĂ  de decidir un de nou. I volem que sigui un model de gestiĂł pĂșblic i democrĂ tic. Per aquest motiu ens hem de tornar a mobilitzar i demostrar que som majoria els que volem una gestiĂł de l’aigua pĂșblica amb control ciutadĂ .

AixĂ­ que hem acordat destacar tres dates importants, la primera ja Ă©s realitat. El passat 15 de gener vĂ rem llençar el CompromĂ­s per l’Aigua PĂșblica i DemocrĂ tica que tĂ© per objectiu aconseguir la suma del mĂ xim d’entitats a partir d’un document on prevalen cinc peticions: Considerar l’accĂ©s a l’Aigua i al sanejament com un Dret HumĂ , fer front als reptes de preservaciĂł de les masses d’aigua davant els riscos del canvi climĂ tic, creaciĂł d’Observatoris d’aigua d’acord amb els criteris com s’ha de gestionar un bĂ© comĂș, d’una governança democrĂ tica amb control ciutadĂ  i implicar-se en teixir i consolidar un moviment ciutadĂ  que vetlli pel compliment de les altres quatre principals demandes.

El Moviment per l’Aigua PĂșblica i DemocrĂ tica pretĂ©n prendre les seves decisions de la forma mĂ©s democrĂ tica que li sigui possible. Per la qual cosa, convoca una Assemblea per al proper 22 de febrer a la tarda a l’Auditori de les cotxeres de Sants per rendir comptes de la feina realitzada, analitzar i avaluar la situaciĂł i decidir els actes a realitzar al voltant de la celebraciĂł del Dia Mundial de l’Aigua (22 de Març).

Per tot plegat, us animem a signar el CompromĂ­s per l’Aigua PĂșblica i DemocrĂ tica AQUI i reserveu el 22 de febrer per participar en l’Assamblea del Moviment per l’Aigua PĂșblica i DemocrĂ tica i els dies 22 i 23 de Març per de formar activa en els actes de celebraciĂł del Dia Mundial de l’Aigua d’enguany.