Documents
Hem signat el Compromís per l'Aigua Pública
34 ENTITATS SIGNEN EL COMPROMÍS PER L’AIGUA PÚBLICA I DEMOCRÀTICA LA 1A SETMANA. SOM-HI!!
El passat dimarts 15 de desembre vàrem endegar la campanya per la remunicipalització de l’Aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el llançament per xarxes socials del Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica. Estem molt satisfets. La primera setmana, amb molt poc temps per prendre decisions ja hem rebut l’adhesió de 34 entitats. A destacar, la transversalitat i diversitat. Entitats històriques culturals, de defensa dels Drets dels nens, dels drets de les dones, associacions veïnals, xarxes ecologistes, etc.
Animem a totes les organitzacions compromeses per l’Aigua Pública i Democràtica a col·laborar en estendre’ns com una taca d’oli, amb la vostre implicació aconseguirem més adhesions, organitzeu xerrades, etc. També les encoratgem a reservar en les seves agendes la tarde del 22 de Febrer per a participar activament en l’Assemblea del Moviment per l’Aigua Publica i Democràtica i els dies 22 i 23 de març en els actes que organitzarem per commemorar del Dia Mundial de l’Aigua.
Adhesions al Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica AQUÍ
Aviat obrirem les inscripcions a l’Assemblea del 22 de Febrer a la tarda a Cotxeres de Sants
Pendents de sentència definitiva després de l’èxit de la Iniciativa Ciutadana
A hores d’ara, pendents d’una sentència definitiva del Tribunal Suprem, la multinacional Agbar-Suez gestiona en precari l’aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Atès que el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya a març de 2016 va anul·lar la creació de l’empresa mixta que ara l’abasteix. En cas que el Tribunal Suprem ratifiqui la sentència d’anul·lació definitiva de l’empesa mixta que actualment gestiona l’aigua s’obrirà una gran possibilitat de remunicipalitzar l’aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Objectiu assolit. El Consell de Barcelona ha aprovat una consulta ciutadana sobre la remunicipalització de l’aigua
Amb l’objectiu que a Barcelona es pogués realitzar una Consulta Ciutadana el Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica vàrem viure amb molta intensitat el repte de superar l’exigència d’aconseguir 15.000 signatures en només dos mesos. Gràcies al suport de moltes persones i entitats el vàrem superar amb escreix al recollir-ne gota a gota col·lectivament gairebé 27.000. Un gran èxit col·lectiu davant els intents de la poderosa Agbar-Suez en fer tot el possible per impedir que la ciutadania de Barcelona pogués opinar i dir la seva.
Amb tota la seva capacitat econòmica i d’influència Agbar-Suez ha intentat aturar una consulta ciutadana a Barcelona de múltiples i més que qüestionables formes: Espies del sector privat s’inflitraren en el moviment. Múltiples demandes de tot tipus. Posada en marxa de la seva maquinària publicitària de rentat d’imatge. Pressions a partits perquè al ple votessin en contra.
No obstant, les nombroses dificultats se superen i el Consell Municipal de Barcelona d’octubre acorda efectuar la consulta. Tot i això, sis mesos abans d’eleccions no es poden celebrar consultes. Ja no hi ha temps material. La de remunicipalitzar l’aigua s’ha d’aplaçar per al proper mandat.
Llençament del Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica
L’any 2.018 va ser l’any de la Iniciativa Ciutadana. De sortir al carrer per defensar la democràcia real, de traslladar a la ciutaania que s’escriu aigua però es llegeix democràcia i com l’actual gestió era plena d’irregularitats, portes giratòries, segrests de les institucions, desregulació i preus injustos per a benefici dels accionistes d’Agbar-Suez, etc. L’any 2.019 obra moltes esperances. La sentència del Tribunal Suprem és a punt de caure i amb tota probabilitat ratificarà la sentència del TSJC d’anul·lació de l’actual servei, per la qual cosa s’haurà de decidir un de nou. I volem que sigui un model de gestió públic i democràtic. Per aquest motiu ens hem de tornar a mobilitzar i demostrar que som majoria els que volem una gestió de l’aigua pública amb control ciutadà.
Així que hem acordat destacar tres dates importants, la primera ja és realitat. El passat 15 de gener vàrem llençar el Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica que té per objectiu aconseguir la suma del màxim d’entitats a partir d’un document on prevalen cinc peticions: Considerar l’accés a l’Aigua i al sanejament com un Dret Humà, fer front als reptes de preservació de les masses d’aigua davant els riscos del canvi climàtic, creació d’Observatoris d’aigua d’acord amb els criteris com s’ha de gestionar un bé comú, d’una governança democràtica amb control ciutadà i implicar-se en teixir i consolidar un moviment ciutadà que vetlli pel compliment de les altres quatre principals demandes.
El Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica pretén prendre les seves decisions de la forma més democràtica que li sigui possible. Per la qual cosa, convoca una Assemblea per al proper 22 de febrer a la tarda a l’Auditori de les cotxeres de Sants per rendir comptes de la feina realitzada, analitzar i avaluar la situació i decidir els actes a realitzar al voltant de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua (22 de Març).
Per tot plegat, us animem a signar el Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica AQUI i reserveu el 22 de febrer per participar en l’Assamblea del Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica i els dies 22 i 23 de Març per de formar activa en els actes de celebració del Dia Mundial de l’Aigua d’enguany.
Manifest d'entitats veïnals, ecologistes i de salut
Per una transició energètica i ecològica cap al Residu Zero a la ciutat de Barcelona
entitats veïnals, ecologistes i de salut sotasignats
CEPA-EdC,
Plataforma Metropolitana Aire net,
Associació de Persones Afectades per Productes Químics i Radiacions Ambientals (APQUIRA)
Plataforma Anti incineració de Montcada i Reixac
Coordinadora catalana contra la incineració
La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB)
Ecologistes en Acció Catalunya
Federació Ecologistes de Catalunya (EdC)
Xarxa per la sobirania energètica
Green Peace
Associació de Veïns de Can Sant Joan de Montcada i Reixac
Moviment contra la incineració a Uniland
IPCENA- EdC
Associació mediambiental Vall del Ges-EdC
ADENC-EdC
Bosc Verd-EdC
Plataforma Aturem la incineradora de Juneda. Les Garrigues-Pla d'Urgell- Urgell
Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris (CAPS)
Plataforma Anti incineradora del Congost
Moviment Ecologista de Sant Feliu de Llobregat (MES)
CORDADA-EdC
350BCN
Barcelona, 20 de juliol de 2018
DECLARACIÓN SOBRE CAMPOS ELECTROMAGNÈTICOS
DECLARACION CIENTIFICA INTERNACIONAL DE MADRID 2018
SOBRE EL ESTADO DE INVESTIGACIÓN DE LOS CAMPOS ELECTROMAGNÉTICOS
Manifest demanant un Departament de Medi Ambient
EL CAPS DONEM SUPORT A AQUEST MANIFEST
Comunicat de premsa: Més de 40 entitats catalanes reclamem un Departament de Medi Ambient
MEDI AMBIENT, UN DEPARTAMENT IMPRESCINDIBLE DEL NOU GOVERN DE LA GENERALITAT PER GARANTIR EL FUTUR DE CATALUNYA.
Davant la proximitat de la constitució d'un nou Govern de la Generalitat, les entitats ecologistes, ambientals i plataformes de defensa del territori català han adreçat un Manifest als grups parlamentaris on demanen la recuperació del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.
L'argumentari exposat al manifest demana recuperar el Departament de Medi Ambient, com a eina imprescindible dins de l’acció del nou govern per poder avançar cap a una transformació del model de país.
En la darrera legislatura el govern es va dotar d'un macrodepartament de Territori i Sostenibilitat, però el resultat ha demostrat que no és operatiu subordinar medi ambient a Obres Públiques i Infraestructures.
El Manifest conclou que la recuperació del DMA serà una eina imprescindible per facilitar que la preservació del patrimoni natural i les polítiques ambientals i de sostenibilitat esdevinguin una peça clau i transversal del nostre futur com a poble així com de l’acció de totes les nostres institucions de govern.
Les més de 40 entitats signants, entre les quals hi ha les més significades del país en la defensa ambiental i la promoció dels valors ecològics es comprometen a donar suport a un procés participatiu per contribuir a assolir aquests objectius indefugibles i esperançadors.
Per a més informació:
Josep Moner: 687 40 49 65
Federació Ecologistes de Catalunya
Salut i Contaminació
FMC - Formación Médica Continuada en Atención Primaria
Efectos de la calidad del aire sobre la salud
J. Martí Valls
MEDI AMBIENT, GLOBALITZACIÓ I SALUT
20è Congrés de metges i biòlegs de llengua catalanaBLOC 3. MEDI AMBIENT, GLOBALITZACIÓ I SALUT
20è Congrés de metges i biòlegs de llengua catalana
MEDI AMBIENT, GLOBALITZACIÓ I SALUT
Mireia Gascon1,Josep Maria Antó2,Josep Martí3,Xavier Basagaña4,David Rojas5
Jordi Sunyer6
1ISGlobal, Barcelona Ctr. Int. Health Res. (CRESIB), Hospital Clínic - Universitat de Barcelona i Universitat
Pompeu Fabra (UPF). Barcelona (Barcelonès). Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
2ISGlobal, Barcelona Ctr. Int. Health Res. (CRESIB), Hospital Clínic - Universitat de Barcelona i Universitat
Pompeu Fabra (UPF). Barcelona (Barcelonès). Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
3Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS). Barcelona (Barcelonès). Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
4ISGlobal, Barcelona Ctr. Int. Health Res. (CRESIB), Hospital Clínic - Universitat de Barcelona i Universitat
Pompeu Fabra (UPF). Barcelona (Barcelonès). Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
5ISGlobal, Barcelona Ctr. Int. Health Res. (CRESIB), Hospital Clínic - Universitat de Barcelona i Universitat
Pompeu Fabra (UPF). Barcelona (Barcelonès). Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
6ISGlobal, Barcelona Ctr. Int. Health Res. (CRESIB), Hospital Clínic - Universitat de Barcelona i Universitat
Pompeu Fabra (UPF). Barcelona (Barcelonès). Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
RESUM
En un món en constant procés d’urbanització els reptes per a un desenvolupament sostenible es concentren i es concentraran a les ciutats, que s’espera que pel 2050 acullin el 75% de la població a escala mundial. En efecte, els problemes derivats de la vida a les ciutats (contaminació de l’aire i acústica, el disseny urbà, les temperatures extremes, etc), estretament lligats al canvi climàtic, són i seran el centre d’atenció en matèria de salut pública, en la que també s’haurà d’abordar la qüestió de la justícia ambiental: a qui afecta més la contaminació atmosfèrica, el dissenys de les ciutats o la gestió del transport? qui és més vulnerable a aquestes exposicions? quines mesures podem prendre per assegurar una societat equitativa des del punt de vista de la salut ambiental?. En aquesta ponència es pretén donar un pinzellada de l’evidència científica que la salut pública i l’epidemiologia ambiental han aportat en els últims anys i que posa de manifest la necessitat de donar visibilitat i rellevància als determinants de la salut i en especial als riscos ambientals, concretament als entorns urbans. Finalment, es fa una reflexió sobre la necessitat d’abordar i posar en valor els problemes de salut ambiental amb estratègies i polítiques transversals i integrals que vagin més enllà de l’àmbit de la salut, i que han de passar per la millora de la salut del nostre planeta, altrament coneguda com a salut planetària.
Guies WECF per a la prevenció de tòxics a la vida quaotidina
El CAPS formem part d'aquesta organització internacional WECF :Dones a Europa per un futur comú
De la seva web hem traduit al castellà aquestes guies de prevenció de tòxics a la vida quotidiana
que ens semblem molt útils per comprar bé i evitar el tòxics.
Sustancias químicas disruptivas (EDC)
Cuidado personal Cuidado Bebé Reformas y decoración hogar
Informe disruptores endocrinos
Este informe UN ASUNTO TÓXICO Cuenta la historia de como una importante iniciativa de salud pública de la UE ha sido bloqueda por grupos de lobby corporativo conjuntamente con protagonistas de la Comisión Europea. Muestra como la industria ha utilizado con éxito las tácticas de lobby. Este informe muestra como algunos funcionarios, a pesar de trabajar en servicios a cargo de la salud pública en la Unión Europea, parece que han servido a los intereses corporativos por encima de los intereses públicos.
Biomassa i Salut
Els perills de la crema de la biomassa. Josep Martí Valls
al Periodico de Catalunya 7 de Gener de 2014
castellà : Los peligros de la quema de biomasa
Més articles...
Pàgina 1 de 3