Et trobes aqui: Inici - Que és CAPS? - ACTA FUNDACIONAL i ESTATUTS

 

Alertes Mediambientals:

 

bosc-200x60

 

ACTA FUNDACIONAL i ESTATUTS

Atenció: s'obre en una nova finestra. Imprimeix

√ćndex d'article
ACTA FUNDACIONAL i ESTATUTS
ACTA castellano
Totes les pàgines

 

ACTA FUNDACIONAL

El Centre d'An√†lisi i Programes Sanitaris (CAPS) √©s una associaci√≥ cient√≠fica i sense √†nim de lucre. El seu objectiu √©s contribuir, a trav√©s de l'an√†lisi pluridisciplin√†ria de la sanitat, a l'intercanvi d'idees, a la reflexi√≥ i a la recerca en totes les q√ľestions que afectin a la salut.

Els fundadors del CAPS concebem la persona con una unitat biol√≤gica, psicol√≤gica i social indissociable. Creiem que la salut √©s influ√Įda directament per les condicions de vida i de treball, i que, en conseq√ľ√®ncia, l'estratificaci√≥ de la societat incideix en les expectatives de salut i tamb√© de malaltia. Considerem que la llibertat i la toler√†ncia s√≥n condicions b√†siques per al desenvolupament de la salut. Entenem que la qualitat de l'atenci√≥ prim√†ria √©s fonamental per a l'efici√®ncia dels serveis sanitaris

El CAPS vol mantenir l'esperit dels debats sanitaris dels darrers anys i, en concret, vol prosseguir l'experiència positiva que el Gabinet d'Assessoria i Promoció de la Salut va dur a terme des de l'any 1976. Però com que les condicions actuals han canviat, el programa que ens proposem també és diferent. Les noves realitats demanen un nou marc organitzatiu.

El CAPS vol ésser per els sanitaris, i especialment per als joves graduats, una eina i un estímul per a l'estudi de les metodologies d'anàlisi sanitària, i un nucli que faci possible la cristal·lització d'equips pluridisciplinaris de recerca.

El CAPS vol oferir-se als sanitaris de Catalunya i d'arreu d'Espanya com a centre de trobada i de debat, i vol promoure aix√≠ mateix contactes amb els col.lectius d'altres pa√Įsos que treballin amb un esperit semblant.

Com que considerem determinant la participació dels ciutadans en la definició dels objectius i de les prioritats sanitàries, el CAPS es proposa, a més, oferir a la comunitat la informació i els instruments al seu abast que puguin ajudar-la a ésser protagonista de la pròpia salut.

El Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris resta obert a tothom qui s'identifiqui amb aquestes idees i vulguin treballar-hi amb rigor.

Barcelona, juliol 1983 

 

ESTATUTS